Aktuellt

Säsongsstart!

2/5-2022

Förra söndagen kom säsongens första vandrargrupp! Vi fick en härlig tur i solen och vinden. I den knappa och späda grönskan började vi med att möta de sjungande fåglarna, sedan gick vi upp på berget och skådade en 360-gradig utsikt. Vi ägnade våra fantastiska gnejsklippor en hel del studier, vi spanade på sand i lupp och vi fikade i lä vid den solvarma klippan. Härliga möten mellan människor och med naturen fick vi.

Vi lyssnar på bofinkes övertygande stämma.
Så ser han ut!
Gnejsklippornas ådringar bildar sannerligen fantasieggande mönster!
Så ser sanden ut på riktigt nära håll!

Ett par dagar senare kom säsongens första kajakgäst. Vi klev i torrdräkterna, gav oss ut på en härlig kvällstur och hälsade på nyanlända "kvillrande" gravänder (de har sannerligen ett lustigt läte). På Lindholmens klipphyllor, mellan de nyutspruckna trifttuvorna, njöt vi av en värmande kopp te och smörgås, innan vi paddlade hemåt i solnedgången.

Med solnedgången i ryggen passerar vi Fånyttan.
Frid i sinnet efter några timmars vänskapande i naturen.

Nu kommer naturen att prunkna allt mer för varje dag och allt fler sjungande fågelvänner kommer att återvända och bryta den stora vintertystnaden.

Det är nu jag önskar oss GOTT NYTT ÅR!

Vårfest i Skärgården

4/4-2022

I lördags medverkade jag på Vårfesten i Skärgården. Jag blev inbjuden av Skärgårdshotellet Hönö, eftersom vi i vår och sommar har tagit fram ett paketerbjudande med våra produkter - fräscht boende med härlig frukostbuffé, en guidad naturtur (vandring eller paddling) samt picknickkorg från Skafferiet. Här finns våra paket!

Kajen på Hönö Klåva fylldes till brädden av solstinna besökare som steg i land när färjan Kungsö lade till utanför Fiskemuséet. Våra lokala kockar hade tagit fram små unika tapaserbjudanden som besökarna kunde njuta av på sin "tapasvandring" mellan de olika restaurangerna och lokala producenter presenterade sina nya produkter i Ishuset. Butikerna lockade med nyheter och trubadurerna underhöll både i restauranger och på "Stora Torget".

Själv träffade jag pratglada flanörer som ville höra om vilka erbjudanden jag hade, eller själva berätta om fina naturupplevelser de mindes. Barnen var de som vågade provsitta kajaken och många blev nyfikna på fågelmodellerna jag använder när jag berättar om mina älskade sångarvänner.