Utrustning att hyra

Sharing is caring! Vill du testa några nätter i ett taktält? Ska du ut på helgtur i tält och laga mat på fältlök? Saknar du utrustning? Spring inte iväg och köp, testa först; du kan hyra hos oss! Vi älskar att leva friluftsliv, men vi vill ju också finnas på plats här hemma för att erbjuda våra gäster unika naturupplevelser på våra naturturer, därför använder vi vår fina friluftsutrustning under en mycket begränsad tid. Det känns onödigt att ha en massa materiel liggande i förrådet - andra kan ju ha glädje av det! Därför erbjuder vi nu både dig och planeten en mer hållbar lösning.

Klicka här
för fler bilder

Kajaker och utrustning -
för den paddlingsvane

  • Singelkajak
  • Dubbelkajak (större/mindre)
  • Juniorkajak
  • Neoprenskor och -handskar
  • Torrdräkt
  • Drybag
Boka här

Klicka här
för fler bilder

Friluftsutrustning

  • Taktält och tält
  • Fältkök och bränsle
  • Liggunderlag och sovsäckar
  • Ryggsäckar
  • Cykelhållare
  • First aid kit

Boka här

Allmän information

Kajaker och kajakutrustning:
I nuläget har vi en begränsad kajakflotta. Dock finns det möjlighet att hyra kajaker när de inte används på guidningar eller kurser. De flesta av kajakerna är av tålig plast, men vi har även ett fåtal i glasfiber. Kajakerna är i olika storlekar och modeller. Vid uthyrning medföljer flytväst, paddel, kapell, en länspump samt ett inplastat sjökort. Efter användning skall kajak och utrustning spolas rena med färskvatten och torkas ut med svamp, checklistor till detta finns på plats.

Vi förutsätter att du är simkunnig och att du fyllt 15 år. Den som är under 15 år kan få följa med målsman i dubbelkajaken alternativt i en singelkajak under målsmans ansvar. Du bör klä dig i funktionskläder (tränings- eller fritidskläder) som är lätta att röra sig i och som torkar fortare (än bomull, som kyler ner dig när den blir blöt). Du bör ha med vatten, solglasögon, keps eller liknande, badskor (neoprenskor finns att hyra i begränsat utbud - kom ihåg att ha ett par tunna strumpor på i dessa skor. Strumporna kommer att bli blöta.), badkläder, regnkläder, solskyddsfaktor och ombyte att packa i en tät packsäck.

Jag har kajaker i olika storlekar för att kunna tillgodose olika stora människor. Maxgräns på mina kajaker är dock en kroppslängd på ca 195 cm samt en vikt på ca 100 kg. Vänligen ange din läng och vikt i samband med bokning.

Vänligen läs dessa säkerhetsföreskrifter inför kajakhyran.

Please prepare yourself by reading the general safety conditions before the kayak rental.

All utrustning:
Vi förutsätter att den utrustning som hyrs lämnas tillbaka i samma skick som när den hämtades. Du kommer att få skriva under ett hyresavtal på plats.Bokningsinformation

För kajakhyra:
Bästa sättet att boka och komma överens om tider är att kontakta oss via mejl eller telefon. Endast dubbelkajakerna finns att boka via bokningsknappen.

mejl: walker@walkersnaturturer.se
tel: 0703 308 508

För hyra av friluftsutrustning:
Se bokningssidan (bokaknappen) för olika produkter.

mejl: gears@walkersnaturturer.se
tel: 0705 21 95 50

Betalning sker vid bokning (Swish eller kontokort) eller vid hämtning.