Om området
runt Hönö, Öckerö och Hälsö

Välkommen till skärgården!

Här följer lite tips, några personliga favoriter, på vad besöksnäringen har att erbjuda i närområdet. I övrigt hänvisar jag till Visit Öckerös hemsida, som utgör en mer grundlig förteckning över vilket utbud som finns för dig som besökare i vår fina skärgård.

Avstånden är inte stora här ute, varför man med fördel kan förflytta sig på och mellan våra öar med cykel. Paolocykel AB har cykeluthyrning på lite olika platser på öarna.

Äta och bo

I hamnen, precis på kajkanten, i Hönö Klåva ligger det nyetablerade och fräscha Skärgårdshotellet Hönö, som också har en egen restaurang; Skafferiet.

På Öckerö hittar du Nimbusgården som både har restaurang och vandrarhem.

Bara äta

På hamnområdet i Hönö Klåva hittar du en mängd olika möjligheter till att äta gott. Här är ett urval:

Den omåttligt populära fisk- och skaldjursrestaurangen, med absolut bästa läget är Restaurang Tullhuset.
En annan, minst lika omtyckt och väletablerad restaurang finns på Lilling Cottage. Där emellan ligger skärgårdspuben Franses och tycker du om sushi är Sancho Sushi (ingen hemsida än) något alldeles extra.

På Öckerö finns ett fint hamncafé, och på Hälsö hittar du Hälsö Brygga.

Bara bo

Ett fint vandrarhem finns på Havskatten i Hönö Röd, alldeles i närheten av Ersdalens Naturreservat.

Ställplatser finns i hamnområdena på Hönö Klåva, i Hönö Röd, på Hälsö, Öckerö och på Fotö.

Kultur

Fisket har en gång varit en fullständigt central näring ute på våra öar. Idag ser det annorlunda ut, men på hamnen i Hönö Klåva kan du besöka Fiskemuseet och få en bild av vår historiska vardag.

Konstvågen är en konstvandring och ett återkommande kulturevenemang som arrangeras varje år. Vågen rullar över de flesta av kommunens tio öar och 2022 äger Konstvågen rum den 6-7/8.

Slutligen: har din kropp inte fått nog av utmaningar på min naturtur, kan du få ett riktigt svettigt träningspass i fina lokaler på Nordic Wellness.