Guidade kajakturer

Hur skulle det kännas att på ett enkelt, tryggt och hållbart sätt få uppleva och lära känna den unika skärgårdsmiljön från sittbrunnen i en havskajak?

Jag erbjuder olika turtyper hela året för både nybörjare och vana paddlare som vill uppleva Öckeröarnas skärgård. 

Nedan hittar du en beskrivning av de olika turtyperna, bokning samt vad du behöver veta inför en bokning.

Turtyper

Klicka här
för fler bilder

Guidad kajaktur 3 tim

Ca 3 timmar

Paddling runt holmarna väster om Hälsö. Vi gör ett strandhugg för en stärkande fika (medhavd eller beställd).

När det mörknat kan vi vid rätt väderförhållanden få se den magiska marelden som ett havets fyrverkeri under en kvällstur (överenskommelse om ändrad tid görs via mejl eller telefon). Denna tur är tänkt till den vane paddlaren som inte behöver någon grundgenomgång av teknik.

Drybag, torrdräkt, neoprenskor och -handskar finns att hyra på plats!

Priser

1395:- vid bokning av en person

795:- per person vid bokning av två personer

595:- per person vid bokning av 3 personer

595:- per person vid bokning av 4 personer

595:- per person vid bokning av 5 personer

595:- per person vid bokning av 6 personer

Boka här

Klicka här
för fler bilder

Guidad kajaktur halvdag

Ca 4,5 timmar inkl. paus för lunch

Min mest populära tur! Vi tar en tur runt holmarna väster om Hälsö och hälsar på sjöfågel och havslevande organismer. Vi gör ett strandhugg då vi äter en tillvald eller medhavd lunch på plats. Denna tur är tänkt till den vane paddlaren som inte behöver någon grundgenomgång av teknik.

Drybag, torrdräkt, neoprenskor och -handskar finns att hyra på plats!

Priser

1595:- vid bokning av en person

1095:- per person vid bokning av två personer

895:- per person vid bokning av 3 personer

895:- per person vid bokning av 4 personer

895:- per person vid bokning av 5 personer

895:- per person vid bokning av 6 personer

Boka här

Klicka här
för fler bilder

Heldag

6 timmar inkl. pauser för fika och lunch

Vi tar en tur runt holmarna väster om Hälsö och under den här turen kan vi utforska livet i hav och på land lite närmare. Vi gör åtminstone två strandhugg då vi sträcker på benen, äter medhavd eller tillvald fika och lunch tillsammans och kanske badar.

Drybag, torrdräkt, neoprenskor och -handskar finns att hyra på plats!

Priser

2795:- vid bokning av en person

1795:- per person vid bokning av två personer

1295:- per person vid bokning av 3 personer

1295:- per person vid bokning av 4 personer

1295:- per person vid bokning av 5 personer

1295:- per person vid bokning av 6 personer

Boka här

Klicka här
för fler bilder

Paddling och vandring på Rörö

7 timmar inkl. pauser för fika och lunch

Rörö är den nordligaste ön i vår kommun. I naturreservatet på västsidan kan man vandra längs spektakulära klapperstensfält och på vägen kan vi på avstånd hälsa på både betande islandshästar och får. Längst i norr kan vi se den mäktiga Carlstens fästning på Marstrandsön. Från Västeräng är det ca 5 km att paddla till Rörö. Vi tar en fikapaus (medhavd eller tillvald fika) på vägen dit och äter vår lunch (medhavd eller tillvald) på Rörö före, under eller efter vår vandring, efter överenskommelse. Turen kräver viss paddlingsvana (10 km paddling). Kom ihåg att ta med stadiga vandringsskor till denna tur (3-7 km vandring).

Drybag, torrdräkt, neoprenskor och -handskar finns att hyra på plats!

Priser

2995:- vid bokning av en person

1895:- per person vid bokning av två personer

1395:- per person vid bokning av 3 personer

1395:- per person vid bokning av 4 personer

1395:- per person vid bokning av 5 personer

1395:- per person vid bokning av 6 personer

Boka här

Klicka här
för fler bilder

Lär dig paddla kajak! Nybörjarkurs 2-6 pers.

4-5 timmar inkl. paus för fika

I lugn och ro får ni lära er grunderna i paddlingsteknik, hur ni tar er i och ur kajaken utan att välta, hur man manövrerar kajaken och hur man kamraträddar varandra. Vi börjar på mycket grunt vatten inne i viken, där ni får känna er säkra. När ni lärt känna kajakens gränser och möjligheter tar vi oss ut en bit och så sakteliga en kortare tur runt holmarna. Efter ett strandhugg för bensträck och fikapaus avslutar vi med att träna på kamraträddningar på djupare vatten (om man vill).

Drybag, torrdräkt, neoprenskor och -handskar finns att hyra på plats!

Pris
1095 kr per deltagare (minst 2 anmälda, max 6).

Boka härBoka här

Klicka här
för fler bilder

Hyra kajak

Halvdag upp till 4 timmar  
Heldag upp till 8 timmar

För den paddlingsvane! I nuläget har jag en begränsad kajakflotta. Dock finns det möjlighet att hyra mina kajaker när de inte används på mina guidningar eller kurser. De flesta av mina kajaker är av tålig plast, men jag har även ett fåtal i glasfiber. Kajakerna är i olika storlekar och modeller. Plastkajakerna är utbytta under hösten 2022 och under sommaren 2023 införskaffades ännu en dubbelkajak. Vid uthyrning medföljer flytväst, paddel, kapell, en länspump samt ett inplastat sjökort. Efter användning skall kajak och utrustning spolas rena med färskvatten och torkas ut med svamp, checklistor till detta finns på plats.

Drybag, torrdräkt, neoprenskor och -handskar finns att hyra på plats!

Priser
Singelkajak halvdag: 400 kr
Singelkajak heldag: 650 kr
Dubbelkajak halvdag: 600 kr
Dubbelkajak heldag: 800 kr

Kontakta mig för att boka via telefon: 0703 308 508 eller mejl:
walker@walkersnatuturer.se

Boka här

Allmänna turdetaljer

Alla turer utgår ifrån Västeräng på Hälsö, om inget annat är överenskommet. De unika omgivningarna på Hälsös västsida erbjuder perfekta förhållanden för både nybörjare och vana paddlare. Där finns gott om holmar och skär, en hel del grunda havsvikar som avgränsar annan båttrafik, men där finns också direkt tillgång till det öppna havet med bara horisonten som blickfång. Vi hälsar på hos krabborna, häckande sjöfågel och vajande tångskogar och när vi går i land på klipporna frasar färggranna lavar mot fötterna. 

Vi samlas och går igenom turen, sedan hjälps vi åt att bära kajakerna till stranden (ca 30 meter) och efter turen hjälps vi åt att bära tillbaka, spola av, och torka ur kajakerna. Rutten anpassas utefter dina erfarenheter och önskemål, samt efter väderförhållanden.

Detta ingår:
- kajak, paddel, sittbrunnskapell, flytväst, keps
- Personlig guide och paddlingsinstruktör med gedigna kunskaper om dels områdets unika natur, dels paddlingsteknik och säkerhet.

Tillval att hyra:
-
tät packsäck (drybag),
- mobiltelefonfodral,
- torrdräkt (obligatoriskt tillval vid en vattentemp under 15 grader Celcius),
- neoprenskor (obligatoriskt att bära utanpå torrdräkt),
- neoprenhandskar

Vill du använda egen kajak är du givetvis välkommen att göra det.

Viktig information

Jag kräver inga förkunskaper; jag har turer för både nybörjare och vana. Jag förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt 15 år. Den som är under 15 år kan få följa med målsman i dubbelkajaken. Du bör klä dig i funktionskläder (tränings- eller fritidskläder) som är lätta att röra sig i och som torkar fortare (än bomull, som kyler ner dig när den blir blöt). Du bör ha med vatten, solglasögon, keps eller liknande, badskor (neoprenskor finns att hyra i begränsat utbud - kom ihåg att ha ett par tunna strumpor på i dessa skor. Strumporna kommer att bli blöta.), badkläder, regnkläder, solskyddsfaktor och ombyte att packa i en tät packsäck.

Jag har kajaker i olika storlekar för att kunna tillgodose olika stora människor. Maxgräns på mina kajaker är dock en kroppslängd på ca 195 cm samt en vikt på ca 100 kg. Vänligen ange din längd, vikt samt skostorlek i samband med bokning.

Vänligen läs dessa säkerhetsföreskrifter inför kajakturen.

Please prepare yourself by reading the general safety conditions before the kayak tour.

Jag är säker på att utföra kamraträddning om det skulle behövas, jag har också bogserlina och länspump med mig ut, liksom en förstahjälpenväska. Våren 2022 uppdaterade jag mina HLR-kunskaper och gick även en GSRT-kurs (grundläggande säkerhet och räddningsteknik) i Svenska Kanotförbundets regi. Därefter har jag genomgått Friluftsfrämjandets kajakledarutbildning, nivå 1 och 2, samt NOL:s WFA (Wilderness First Aid). Sommaren 2023 blev jag också certifierad naturguide, enligt branschorganisationen Naturturismföretagens kriterier, och anses därmed vara en professionell naturguide.