Hållbarhetsprofil

Våren 2022 anslöt jag mig till Hållbarhetsklivet, Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Min målsättning är att begränsa det “ekologiska fotavtrycket” genom att erbjuda en upplevelse som ligger “runt knuten” för många som bor i Göteborg samt besökare till Göteborg. Det går lätt att komma hit med lokaltrafik, ja till och med med cykel. Den mat jag erbjuder skall så långt det går vara närproducerad och fairtrade. De aktiviteter jag erbjuder kräver inte att du måste inhandla en massa specialanpassad utrustning. Den säkerhetsutrustning jag erbjuder till kajakpaddling återanvänds av alla mina kunder. På vandringsturerna krävs inget annat än “kläder efter väder”. Slutligen vill jag på ett enkelt men väldigt konkret sätt bidra till naturvård genom att alltid ha med en soppåse på mina turer att samla skräp vi tyvärr hittar på vägen i. 

Jag tänker också att mina turer hjälper dig att fördjupa din relation till naturen genom att lära känna den och hur du påverkas av den. Jag tror att det finns många vuxna i dagens urbana miljöer som har en ganska begränsad förståelse för naturen. Får man som vuxen en utvecklad relation till naturen, kan man sedan föra den vidare till sina barn. Forskning visar också hur god inverkan vistelse i naturen har på din hälsa och livsglädje och i det sammanhanget dyker begrepp som skogsbad och mindfulness ofta upp. Så, att följa med mig på en guidad naturtur, till fots eller i kajak, blir inte annat än en “win-win situation”!

Om mig- Jennie Walker

Redan i min tidiga barndom har mina föräldrar grundlagt mitt intresse för och kärlek till naturen. Fåglar, växter, havet, stenarna och bergen på den lilla ön Hälsö blev mina trogna vänner.  

Nu är jag lite drygt jämnårig med familjens första kajak, jag har en 25-årig lärarkarriär bakom mig, två vuxna och utflugna söner och bor sedan 30 år tillsammans med maken Lars, två katter och ett antal höns i ett hus ute på Hönö. Vi bor granne med det storslagna naturreservatet Ersdalen, det är bara att slänga benen över muren så är man där, ute på de grå gnejshällarna och kan hälsa på lustiga bägarlavar, doftande kaprifol och skönsjungande lövsångare, gamla trogna vänner som alltid återvänder med årstidernas skiftningar och hälsar sin tid åter. 

Under 2021-2022 fördjupade jag dessutom min relation till naturen genom att läsa en biologikurs på Uppsala universitet, en ornitoligikurs på Linnéuniversitetet samt några folkhögskoleutbildningar inom entreprenörskap, hållbar utveckling och ekoturism. 2023 erhöll jag också branschorganisationen Naturturismöretagens certifiering som professionell naturguide.

Åtskilliga är de mil jag vandrat och paddlat här ute och låtit den stressade lärarhjärnan koppla bort svårlösta problem och ständigt pockande måsten. Många är också vännerna som gått eller paddlat med och som genom åren visat sin uppskattning och uppmuntrat mig att till slut ta steget att faktiskt erbjuda mina upplevelser till fler människor. Så här är jag nu, jag och min bästa vän Naturen, till Er tjänst!

Om mig

Redan i tidig barndom har mina föräldrar grundlagt mitt intresse för och kärlek till naturen. Fåglar, växter, havet, stenarna och bergen på den lilla ön Hälsö blev mina trogna vänner.  

Nu är jag lite drygt jämnårig med familjens första kajak, jag har en 25-årig lärarkarriär bakom mig, två vuxna och utflugna söner och bor sedan 28 år tillsammans med maken Lars, två katter och sju höns i ett hus ute på Hönö. Vi bor granne med det storslagna naturreservatet Ersdalen, det är bara att slänga benen över muren så är man där, ute på de grå gnejshällarna och kan hälsa på lustiga bägarlavar, doftande kaprifol och skönsjungande lövsångare, gamla trogna vänner som alltid återvänder med årstidernas skiftningar och hälsar sin tid åter. 

Under våren 2021 fördjupar jag dessutom min relation till naturen genom att läsa en biologikurs på Uppsala universitet, en ornitoligikurs på Linnéuniversitetet samt en entreprenör- och hälsokurs på Lillsveds idrottsfolkhögskola.

Åtskilliga är de mil jag vandrat och paddlat här ute och låtit den stressade lärarhjärnan koppla bort svårlösta problem och ständigt pockande måsten. Många är också vännerna som gått eller paddlat med och som genom åren visat sin uppskattning och uppmuntrat mig att till slut ta steget att faktiskt erbjuda mina upplevelser till fler människor. Så här är jag nu, jag och min bästa vän Naturen, till Er tjänst!